Kävin kirjastossa, taas. Nyt lainasin Koti ja Keittiö -lehtien lisäksi myös Timo Lampikosken kirjoittaman/kokoaman "Penninvenyttäjän oppaan" vuodelta 1993. Minua kiinnosti lähinnä kirjoitusvuosi (= laman aika) jolloin luulen tällaisen oppaan tulleen monelle tarpeeseen.

Sisällysluetelo lupasi kaikkea sitä, mitä kunnon pihistelyoppaaseen kuuluukin: budjetointia, kuluttajansuojainfoa, kulutushyödykeinfoa, kierrätystä, reseptejä jne.. Lienee tarpeetonta sanoa, että suuri osa neuvoista, koskien esim. verosuunnittelua, vakuutuksia ja tietotekniikkaa oli jo vanhentunutta tietoa. Kaiken kaikkiaan kirja oli läpi pläräämisen arvoinen ja toivoisinkin samanlaista kirjaa päivitetyillä tiedoilla. Onko joku onnistuut löytämään sellaisen näinä hyvinvoinnin aikoina?

Mitä muuten sanotte seuraavista säästövinkeistä:

"Älä osta langatonta puhelinta eli kännykkää, jos et sitä välttämättä tarvitse. Kännykät maksavat paljon ja niiden puhelumaksut ovat hyvin korkeita."

"Lyhyitä viestejä välitettäessä on kortin lähettäminen edullisempaa. Jos lasket kirjeen kirjoittamiseen kuluvalle ajalle rahallisen arvon, voit kuitenkin säästää soittamalla puhelimella."

Miettikää! Ja aikaa tämän kirjoittamisesta on 15 vuotta, eli olen ollut jo aikuinen ihminen kun vielä kannatti kirjoittaa postikortti soittamisen sijaan. Tulipa ikääntynyt olo.

Kirjassa oli lisäksi kattava lähdeluettelo jokaisen luvun perässä. Siitä myös plussat!